maanantai 27. maaliskuuta 2017

Vauvalahjoja


Muutama viikko sitten vietettiin parhaan ystäväni vauvajuhlia, minkä innoittamana sain aikaiseksi muutaman vauvajutun. Instan puolella minua seuraavat ovatkin jo saattaneet nähdä vilahduksia tästä neuletakista.

Neuletakki on tehty Baby Sophisticate-mallilla. Malliin löytyi onneksi suomennoskin Äidin lintu-blogista. Kiitos siitä tuhannesti! Joskus tulee kahlailtua noita englanninkielisiäkin ohjeita, mutta kyllä nuo suomenkieliset ovat meikäläiselle huomattavasti vaivattomampaa luettavaa, kun sanasto on tuttua.



Omassa versiossani takista käytin Hjertegarnin Merinocotton lankaa, joka on siis nimensä mukaisesti puolet merinovillaa ja puolet puuvillaa. Lanka sopii erityisen hyvin vauvan ja lasten neuleisiin (tai herkästi kutiaville aikuisille ;)) pehmeytensä vuoksi. Neuletakki oli nopea ja simppeli neuloa ja ohjeita oli pääosin helppo seurailla. Pari kertaa jouduin laskeskelemaan silmukoita hiukan uudestaan ja tekemään pari omaa sovellusta, mutta suuremmilta kommervenkeilta säästyin sentään. Täytyy myöntää, että tämä oli ensimmäinen neuletakki, joka tipahtaa omilta puikoiltani. Kuten ehkä joskus olen maininnut, sukat ja pipot ym pienemmät työt ovat olleet mulle se ykkösjuttu ja niitä on tullut neulottua hirmuiset määrät. Nämä vauvan neuleet ovat kooltaan niin pieniä, että tämmöisellä hätähousullakin riittää kärsivällisyys saada neule valmiiksi. Tämä ei jää siis varmastikaan ainoaksi versioksi kysesestä takista ja mielessä on jo muutama muukin vauvaneule.



Neuletakin kaveriksi virkkasin pari tuttinauhaa. Tällä kertaa nämä syntyivät ihan pylväillä virkattuna. Olen saanut muutamia kyselyjä vanhassa blogissa olleesta tuttinauhaohjeesta, joka hiukan poikkeaa näistä perustuttinauhoista. Koitan saada niistä ohjeen julkaistua tänne uudenkin blogin puolelle piakkoin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi<3