keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Palmikkoneule




Tämä on jo valmistunut oikeastaan aikaa sitten syksyllä, mutta sain nyt vasta aikaiseksi laittaa kuvia bloginkin puolelle. Kyseessä on siis ihka ensimmäinen valmiiksi asti neulottu villapaitani! Jihuu! Tätä kai saa jo vähän tuulettaa! Ette usko, kuinka montaa eri villapaitaa, olen vuosien varrella aloittanut ja ne ovat jääneet aina erinäisistä syistä keskeneräisten joukkoon. Pahimmillaan homma on tyssännyt koontivaiheeseen, kun en ole enää jaksanut kuroa saumoja yhteen. Mutta tämä valmistui kun valmistuikin saumoja myöten.




Ohje neulepaitaan löytyi jostakin vanhasta Neulo-lehdestä ja lankanahan tässä on ihan Novitan oma lanka Nordic Wool. Paita on neulottu kaksinkertaisella langalla niin, että toinen lanka on luonnonvalkoinen ja toinen harmaa.

Neule on sen verran muhkea, että alkaa jo näillä kevätkeleillä ainakin paksun takin kaverina, olla hiukan liiankin paksuhko, mutta viileinä syysiltoina ja talvipakkasilla tämä on tosi lämmin kiskaista päälle. Syksyllä käytinkin välillä vaan nahkatakin kaverina, vaikka olikin jo aika viileät kelit niin hyvin tarkeni. Tähän hätiin en nyt löytänyt parempaa kuvaa arkistoista in action, mutta helma ainakin vilahtaa näissäkin syksyisissä puhelinräpsäisyissä.



2 kommenttia:

  1. Onpas upea neule! Itse en ole saanut alkuunkaan neulepaitaa vaikka suunniteltu jo vuosia tehtäväksi. Pitäisi löytää laiskan helppo ohje niin ehkä uskaltaisi innostua tekemisen asteelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tämä on vasta alkua. Ainakin on jo seuraava villapaita puikoilla. Tosin senkin tekeminen välillä vähän töksähtelee, kun laiskuus iskee. Mulla on aina niin kiire, että valmista pitäis tulla heti :D

      Poista

Kiitos kommentistasi<3